RATA CU SOS DE SOIA
Ingrediente: pentru 4 persoane
- rata intreaga 1500g
- miere de albine 120g
-sos soia 80g
- faina 50g
- unt 50g
- ulei 25 ml
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare
Se realizeaza o marinata din miere, sos de soia, sare si piper. Rata
se marineaza timp de 2 ore, dupa care se introduce la cuptor, la
temperatura de 160°C, timp de 45 minute cu unt si ulei. Rata
gatita se mentine la cald. Sosul obtinut in urma gatirii impreuna cu
marinata se amesteca si se pune pe foc reglandu-i-se consistenta cu
un amestec de apa si faina.
Rata se serveste calda, transata impreuna cu sosul si garnitura de
orez si legume.
Retete si mai multe detalii gasiti pe: www.metro.ro/retete_bucatarie_asiatica
Magazine METRO: Constata, Bucuresti, Ramnicu Valcea, Focsani, Braila, Galati, Ploiesti, Timisoara, Deva, Pitesti, Arad, Bacau, Piatra Neamt, Iasi, Suceava, Baia Mare, Oradea, Sibiu.
www.metro.ro